Lovci humanutarci - doniraju divljačinu Caritasu

Napisao/la  Subota, 20 Prosinac 2014 00:22

I ove godine pred božićne i novogodišnje blagdane članovi lovačkog društva „Jelen“ iz Požege sa svojim gostima pošli su u humanitarni lov u lovište Zapadni Papuk nakon kojega meso divljači doniraju Pučkoj kuhinji Caritasa Požeške biskupije.

Tom prilikom se okupilo tridesetak gostiju i više od 20 lovaca „Jelena“, a odstrijelili u šest divljih svinja.

-U ovu aktivnost uključili su se brojni gospodarstvenici našeg kraja koji nam svake godine svojim prilozima pomažu kod organiziranja dočeka i okrijepe više tisuća hodočasnika iz južnih župa Požeške biskupije kojiu ljeti prolaze kraj našeg lovačkog doma na Leštatu na pohodu u marijansko svetište Voćin- ističe Boris Janić, predsjednik LD „Jelen“ dodavši da su sa njima razgovarali o prihvatu hodočasnika koji će uslijediti u kolovozu iduće godine.

Čelništvo „Jelena“  ovu donaciju mesa divljači daruje Pučkoj kuhinji prije blagdana tako da njihovi korisnici mogu imati kvalitetne namirnice za pripremu obroka u danima kada se slavi Božić i Nova godina. 

Nakon lova članovi „Jelena“ priredili su obred krštenja lovca u čast njihovog novog člana Željka Žuljevića, a po (dobrom) starom običaju dobio je po turu!

Požega.eu, 15.12., J.T.
Zadnja izmjena Četvrtak, 18 Prosinac 2014 17:51