LD Mursa obilježilo dan sv. Huberta na pravi lovački način

Napisao/la  Ponedjeljak, 03 Studeni 2014 11:29

Prve nedjelje u studenom, u zajedničkom lovištu Osijek kojem gospodari LD Mursa, okupili su se lovci kako bi održali prigodno druženje uoči blagdana sv. Huberta, uz lov na sitnu divljač. Okupljanje lovaca bilo je u lovačkoj kući na Brijestu, a nakon uvodne riječi, lov je mogao početi.

Prve nedjelje u studenom, u zajedničkom lovištu Osijek kojem gospodari LD Mursa, okupili su se lovci kako bi održali prigodno druženje uoči blagdana sv. Huberta, uz lov na sitnu divljač. Okupljanje lovaca bilo je u lovačkoj kući na Brijestu, a nakon uvodne riječi, lov je mogao početi. Lovilo se po divnom jesenjem danu na terenima oko Ankina dvora, a lov je vodio pomoćni lovnik Josip Kusec.

Obilje divljači doprinijelo je dobrom radu bretonaca, a svoju premijeru imao je i labrador Tik u vlasništvu Matije Alberta. Tiku je ovo bio prvi dodir s živom divljači i odmah je pružio puno zadovoljstvo svome vlasniku i tako najavio svoj lovački talent.

Po završetku lova održana je počast divljači, a potom je kuharski trio (Nikola Perošević, Mato Bockovac i Franjo Bobalić) priredio nazime na lovački način. Po završetku „trećeg“  pogona pater Paul Abass Karmoh Karim, župnik najmanje osječke župe Mučeništva sv. Ivana Krstitelja govorio je o zaštitniku lovaca, svetom Hubertu, obavivši i prigodnu molitvu.