LD Kuna Jesenje - zajedničkim trudom i velikim zalaganjem do lovačkog doma

Napisao/la  Ponedjeljak, 01 Rujan 2014 00:26

Lovački dom u Cerju Jesenjskom, kojim upravlja lovačko društvo Kuna Jesenje, ovih je dana veliko gradilište. Građen dugi niz godina dobrovoljnim radom članova društva, donacijama Općine Jesenje i ostalih poslovnih subjekata dom će napokon zasjati u punom sjaju i biti jedan od ljepših objekata ovakve namjene u ovom kraju pa i šire.

Lovački dom u Cerju Jesenjskom, kojim upravlja lovačko društvo Kuna Jesenje, ovih je dana veliko gradilište. Izvode se radovi na uređenju toplinske fasade, postavlja se krovna toplinska izolacija, a na tavanskom djelu prostora izvode se završni radovi; postavlja se grijanje i uređuje okoliš zgrade.

Od samog početka izgradnje lovačkog doma, kupnje zemljišta i započete gradnje, predsjednik udruge Antun Podoreški i njegovi najbliži suradnici imali su viziju kako izgraditi jedan reprezentativni objekt. Građen dugi niz godina dobrovoljnim radom članova društva, donacijama Općine Jesenje i ostalih poslovnih subjekata dom će napokon zasjati u punom sjaju i biti jedan od ljepših objekata ovakve namjene u ovom kraju pa i šire.

Nakon završetka planiranih radova dom će služiti za potrebe lovačkog društva, a nabavkom namještaja moći će ga, uz najam, koristiti i turisti kojima će ovaj prekrasno uređen objekt, smješten u lijepom prirodnom ambijentu, služiti za odmor. Zasigurno jedan od aduta je šumoviti kraj koji se nalazi u okruženju i obiluje divljači čime se stvaraju uvjeti za razvoj lovnog turizma.

Financijska sredstva osigurana su putem natječaja Ministarstva gospodarstva kroz program „Razvoj energetskog sustava za neprofitne organizacije“, a jedan dio financirati će se iz proračuna Općine Jesenje što je bio i uvjet za dobivanje sredstava.

Ovo je pokazatelj jedne dobre i uspješne suradnje između Općine i Udruge koje su zajedničkim zalaganjem došle do potrebnih financijskih sredstava i stvaranja uvjeta za širenje i razvoj turističke ponude na našim prostorima.

Jesenje.hr, 20.08.
Zadnja izmjena Petak, 29 Kolovoz 2014 15:42