Nesreća u lovištu “Vrapčana”: Lovac iz Vinkovaca pao s čeke na glavu i preminuo?

Napisao  Subota, 07 Lipanj 2014 11:17

STARI JANKOVCI – U lovištu “Vrapčana”, kod sela Stari Jankovci, u vinkovačkoj okolici, smrtno je stradao lovac iz Vinkovaca, a pretpostavlja se da je riječ o nesretnom slučaju. Lovac Ivan Juzbašić (67) iz Vinkovaca pronađen je mrtav podno lovačke čeke.

(Foto:Ilustracija)

KOD STARIH JANKOVACA PRONAĐEN MRTAV 67-GODIŠNJAK

Što je uzrok smrti, znat će se nakon obdukcijskog nalaza

STARI JANKOVCI – U lovištu “Vrapčana”, kod sela Stari Jankovci, u vinkovačkoj okolici, smrtno je stradao lovac iz Vinkovaca, a pretpostavlja se da je riječ o nesretnom slučaju. Lovac Ivan Juzbašić (67) iz Vinkovaca pronađen je mrtav podno osmatračnice za lov. Njegovo tijelo našao je jedan od kolega lovaca i pozvao policiju, jer nesretni Juzbašić nije davao znakove života. Dogodilo se to preksinoć oko 21.50 sati. U to vrijeme odvijao se organizirani lov od strane Lovačkog društva “Sloga” iz Vinkovaca, a sudjelovalo je 17 lovaca, među kojima i preminuli Ivan Juzbašić, koji je također bio član LD “Sloga”.

– Očevidom je utvrđeno kako se 67-godišnjak za vrijeme lova nalazio na nekoliko metara visokoj osmatračnici za lov – potvrdila je jučer Marijana Maja Barbarić, iz Odjela za odnose s javnošću Policijske uprave vukovarsko-srijemske. Dodala je i kako će se obdukcijom, koja se provodi na Odjelu patologije Opće županijske bolnice u Vukovaru, utvrditi točan uzrok smrti nesretnog lovca. Moglo se doznati i kako je mrtvozornik nakon pregleda mrtvog tijela potvrdio kako nema tragova nasilne smrti.

Prema sadašnjim pretpostavkama, vjeruje se kako je vinkovački lovac zbog zasad nepoznatog razloga pao s osmatračnice više od tri metra, a pritom je, pokazuju tragovi, pao na donji dio kose nosive grede osmatračnice na visini od 70-ak centimetara i navodno ozlijedio glavu te potom pao na tlo. Moguće je i da je 67-godišnjaku prethodno pozlilo. No, očekuje se da će odgovore na ta pitanja dati obdukcijski nalaz.


Mrtvozornik je potvrdio kako nema tragova nasilne smrti

 

Izvor: glas-slavonije.hr  Autor: Sanja BUTIGAN
Zadnja izmjena Subota, 07 Lipanj 2014 13:39