U Ogulinu održana skupština LS Karlovačke županije

Napisao/la  Ponedjeljak, 26 Svibanj 2014 00:14

Kako se sjednice skupštine LS Karlovačke županije održavaju svake godine u drugom lovnom uredu, ove godine red je došao na Lovni ured Ogulin. U pučkom otvorenom učilištu u Ogulinu održana je sjednice redovne izvještajne skupštine Lovačkog saveza Karlovačke županije. 

Kako se sjednice skupštine LSKŽ održavaju svake godine u drugom lovnom uredu, ove godine red je došao na Lovni ured Ogulin.

U pučkom otvorenom učilištu u Ogulinu održana je sjednice redovne izvještajne skupštine Lovačkog saveza Karlovačke županije. Na ulasku u dvoranu zastupnike skupštine dočekala je Frankopanska garda i Ogulinske mažoretkinje.

Od uzvanika sjednici su nazočili: Ivica Budor tajnik HLS-a, Ivan Banjavčić dožupan Karlovačke županije, Vilim Magdić pročelnik županijskg ureda za poljoprivredu, šumarstvo i turizam, Jure Turković gradonačelnik grada Ogulina, Toni Vrščaj predsjednik ZLD Bele Krajine i dopredsjednik CIC-a za jugoistočnu Europu, Izaslanstvo Ceha lovaca Grada Münchena, predstavnici PU Karlovačke, DUZS i predstavnici medija.

Skupštinu je otvorio predsjednik LSKŽ Vinko Pavlić, pozdravio sve prisutne goste i članove skupštine te predložio dnevni red. Nakon što je dnevni red jednoglasno usvojen i potvrđena radna tijela skupštine verifikacijska komisija izvjestila je da sjednici nazoči 45 od 55 članica tako da skupština može donositi pravovaljane odluke.

Sva izvješća i planovi za 2014/15 su pročitana i jednoglasno usvojena. Diskusija se razvila oko prijedloga odluke o izmjeni i dopuni statuta. Nakon rasprave i podnošenja amandmana koji je javnim glasovanjem odbijen, prijedlog je dan na glasovanje. Prijedlog je usvojen uz 43 glasa za i 2 glasa protiv.

Prema Pravilniku o lovačkim odlikovanjima lovačka odlikovanja II reda dobila su društva:

  • LD „Belaj“ Barilović
  • LD „Medvjed“ Rakovica
  • LD „Srnjak“ Vukmanić
  • LD „Srnjak“ Zagorje Ogulinsko
  • LD „Zec“ Vrhovac

Lovačko odlikovanje III reda dobio je glavni urednik Lovačkog vjesnika Ivica Stanko, no zbog obaveza nije mogao nazočiti sjednici skupštine pa će mu odlikovanje biti uručeno naknadno.

Od gostiju skupštine prvi se za riječ javio dožupan Karlovačke županije Ivan Banjavčić i zahvalio na dosadašnjoj uspješnoj suradnji s lovačkim savezom te istaknuo da će nastojati da se produže ugovori o lovozakupu pod istim uvjetima. 

Tajnik HLS-a Ivica Budor pozdravio je sve prisutne ispred predsjednika HLS-a Đure Dečaka i svoje osobno ime, te odmah i odgovorio na zastupničko pitanje koji su kriteriji za dodjelu zlatnog lovačkog odlikovanja s likom Sv. Huberta. Izvjestio je zastupnike skupštine o izmjenama i dopunama ZOL-u, izmjenama i dopunama Zakona o oružju, postupku dodnošenja novog Zakona o udrugama te o početku osposobljavanja pregledavača mesa po županijskim lovačkim savezima.

Gradonačelnik grada Ogulina Jure Turković zahvalio je na ukazanoj časti da se skupština županijskog lovačkog saveza održi u Ogulinu te zaželio daljnji uspješan rad savezu. Predstavnik PU Karlovačke Jure Pavlinić istaknuo je dobru suradnju s lovoovlaštenicima na području županije te najavio skorašnje predavanje u suradnji s lovačkim savezom Karlovačke županije o prometnim nezgodama u kojima stradava divljač.

Predsjednik ZLD Bele Krajine Toni Vrščaj zahvalio je na pozivu na skupštinu te pohvalio uspješnu prekograničnu suradnju s našim lovačkim savezom savezom. Otto Seidl predsjednik Ceha lovaca Grada Münchena uz pohvale za rad saveza pozvao je predstavnike LSKŽ u radni posjet krajem godine.

Po završetku skupštine nastavljeno je druženje u restoranu „Gradina“ Josipdol.

LS Karlovačke županije