Zanimljivosti: "Pripitomio sam jazavca": U snijegu ga je našao i spasio ga

Napisao  Petak, 20 Rujan 2013 11:48

pripitomio-sam-jazavca-u-snijegu-ga-je-nasao-i-spasio-ga-900x600 Obitelj Borisa Kostića (63) iz koprivničkog prigradskog naselja Draganovec, uz psa i mačku, već osam mjeseci ima i jazavca Krunu za kućnog ljubimca. Prije osam mjeseci Kostić ga je pronašao u šumi u snijegu polumrtvog uz brata koji je već uginuo. Stavio ga je u kutiju na kojoj je pisalo Kruno, po čemu je jazavca poslije i nazvao, odnio ga kući i spasio mu život...

Spasio ga od smrti: Mladunče jazavca je Boris Kostić našao polumrtvog u snijegu u Draganovcu. Danas ima 20 kilograma. Obitelj s jazavcem nema nikakvih problema

Obitelj Borisa Kostića (63) iz koprivničkog prigradskog naselja Draganovec, uz psa i mačku, već osam mjeseci ima i jazavca Krunu za kućnog ljubimca.

Prije osam mjeseci Kostić ga je pronašao u šumi u snijegu polumrtvog uz brata koji je već uginuo. Stavio ga je u kutiju na kojoj je pisalo Kruno, po čemu je jazavca poslije i nazvao, odnio ga kući i spasio mu život.

- Stručnjaci se čude kako mi je to uspjelo jer su jazavci izuzetno zahtjevni i osjetljivi mladunci. To me još više veseli jer se Kruno oporavio i izrastao u 20 kilograma tešku životinju - kaže Kostić koji je s jazavcem izgradio pravi prijateljski odnos.

- Kruno nije moj jazavac, nisam mu gazda i vjerojatno je jedini jazavac u Hrvatskoj koji živi uz čovjeka, a da nije u zatočeništvu. Svojevoljno je tu, zna da dvorište dijelom uopće nije ograđeno i kad god poželi može otići u u šumu - kaže nam Boris Kostić.

pripitomio-sam-jazavca-u-snijegu-ga-je-nasao-i-spasio-ga-900x600

Ipak, smatra da se neće baš tako lako odlučiti za bijeg jer kod obitelji ima dovoljno komocije.

Boji se spolnog sazrijevanja mladog jazavca zbog kojeg bi mogao krenuti u potragu za ženkom, a to bi moglo završiti kobno jer Kruno nije naučio preživjeti u prirodi i boriti se s drugim mužjacima.

S Krunom nemaju problema - jedino ne mogu saditi cvijeće

S jazavcem, u međuvremenu, nemaju problema.

- Svojeglav je, znatiželjan, čist i nevjerojatno privržen. Jedino što supruga ne smije saditi cvijeće jer ga iskopa, a sve stvari koje ostavimo na dvorištu nekuda odvuče. No zato iza sebe ne ostavlja izmet, hranu i slično – kaže Boris.

Izvor: 24sata.hr Foto i tekst: Marijan Sušenj
Zadnja izmjena Petak, 20 Rujan 2013 11:59