Mladen u Africi

Napisao  Nedjelja, 02 Lipanj 2013 13:24

djivo-balic-afrika-3-120....Travanj je početak lovne sezone u Namibiji tako da smo se uputili s dobrim namjerama. .... Prvi lovci u lovištu znače mirnu divljač, puno mladih, početak parenja nekih vrsta, još uvijek zelenu Afričku savanu. Jako rana ustajanja i odlazak u prirodu kad se sunce pojavi na obzoru. Nezaboravna večernja druženja prepričavanje dnevnih dogodovština uz Afričke delicije i sjajni Cabernet.....

Lovili smo tih osam dana i tako je brzo prošlo.

Mladen i njegov lovački prijatelj Mate iz Imotskog su konačno došli na svoje, na ono o čemu su dugo razmišljali i kovali planove.

Travanj je početak lovne sezone u Namibiji tako da smo se uputili s dobrim namjerama. Plan smo skrojili u siječnju a u ekipu nam se pridružio Zdravko sa zetom. Prvi lovci u lovištu znače mirnu divljač, puno mladih, početak parenja nekih vrsta, još uvijek zelenu Afričku savanu. Jako rana ustajanja i odlazak u prirodu kad se sunce pojavi na obzoru. Nezaboravna večernja druženja prepričavanje dnevnih dogodovština uz Afričke delicije i sjajni Cabernet.

Jutra su hladna, tradicionalno ali već u osam treba skidati sve sa sebe, košulja dovoljna. Osmatranje i pirš.

Puno je dakle bilo šuljanja, dalekih hitaca i propalih prilika jer su krda još velika. Ali trud se itekako isplatio. Potpredsjednik našeg Saveza se okitio zavidnim uspomenama i trofejama a Afrika mu se na ukazanoj časti itekako zahvalila. Kao i naši domaćini tamo a kojima su Mate i Mladen na odlasku rekli.. DOVIĐENJA !

djivo-balic-afrika-2-900

djivo-balic-afrika-1-900

djivo-balic-afrika-3-900

 

Foto i tekst: Đ. Ćurlica
Zadnja izmjena Nedjelja, 02 Lipanj 2013 13:29