Odlaskom snijega započele radne akcije uređenje lovišta

Napisao  Petak, 19 Travanj 2013 20:42

Lovci-LD-Sv-Hubert-CesticaPrvu proljetnu akciju čišćenja lovnog područja lovci LD Sv. Hubert Cestica započeli su u subotu 6. travnja, a tom prilikom je očišćen predio „Krčajek“ te šumske površine prema Dravi i Križovljangradu sve do Virja Križovljanskoga. 
U ekološkoj akciji sudjelovala su 24 lovca, a po završenom čišćenju na deponij je otpremljeno preko 15 m3 raznog otpada...

Prvu proljetnu akciju čišćenja lovnog područja lovci LD Sv. Hubert Cestica započeli su u subotu 6. travnja, a tom prilikom je očišćen predio „Krčajek“ te šumske površine prema Dravi i Križovljangradu sve do Virja Križovljanskoga. 

Lovci-LD-Sv-Hubert-Cestica

U ekološkoj akciji sudjelovala su 24 lovca, a po završenom čišćenju na deponij je otpremljeno preko 15 m3 raznog otpada, a među odbačenim predmetima našlo se guma svakojakih oblika i dimenzija, najlonskih vreća svih vrsta, plastičnih kanti, odbačene odjeće i obuće, dijelom pokidane i neupotrebljive sanitarije, kanistera raznih oblika i namjena i ostalih predmeta kojima nije mjesto u prirodi.

Zajedno s prikupljenim otpadom na traktorskim prikolicama našlo se i svinjskih koža preostalih nakon klanja svinja, a tu su bili i odbačeni automobilski dijelovi, plastične boce i dijelovi hladnjaka. Lovci mole mještane da otpad ne odlažu u šume te da životinjske ostatke zbrinu na propisani način. 

Radne akcija uređenja lovnog područja nakon subote „premješta“ se na lijevu obalu rijeke Drave koju je poharala poplava, a tamo će se urediti sedam lovačkih „čeka“ i hranilišta, te očistiti lovište od naplavina koje su ostale nakon povlačenja rijeke, rekao je Stjepan Malčec, predsjednik lovačkog društva Sv. Hubert Cestica.

Izvor: varazdinske-vijesti.hr 14. TRAVNJA 2013 | Autor: Franjo Talan
Zadnja izmjena Petak, 19 Travanj 2013 21:01