Aktivni protivnici lovstva: Udruge Glas životinja i Prijatelji životinja priređuju izložbu fotografija

Napisao  Ponedjeljak, 03 Prosinac 2012 10:38

POVODOM Međunarodnog dana protiv lova, koji se obilježava danas diljem svijeta, udruge Glas životinja i Prijatelji životinja priređuju izložbu fotografija koja će biti postavljena na zagrebačkom Trgu bana Jelačića danas u 12 sati.

Tako će 15 aktivista udruga Glas životinja i Prijatelji životinja oko sata na glavnom zagrebačkom trgu svojim tijelima stvoriti kružnu galeriju fotografija i stati u obranu proganjanih životinja kojima je kako napominju, život oduzet zbog zabave i sporta....

POVODOM Međunarodnog dana protiv lova, koji se obilježava danas diljem svijeta, udruge Glas životinja i Prijatelji životinja priređuju izložbu fotografija koja će biti postavljena na zagrebačkom Trgu bana Jelačića u 12 sati.

Tako će 15 aktivista udruga Glas životinja i Prijatelji životinja oko sata na glavnom zagrebačkom trgu svojim tijelima stvoriti kružnu galeriju fotografija i stati u obranu proganjanih životinja kojima je kako napominju, život oduzet zbog zabave i sporta.
Prijatelji životinja poručuju da osuđuju "odstrjeljivanje" životinja te traže da Hrvatska pokaže svoju civiliziranost i prestane promovirati lov kao dio turističke ponude.

Smatraju da turizam ni u jednom svojem dijelu ne bi smio promovirati ubijanje i nasilje te da se zaštita okoliša i približavanje životinjama, koje neće visjeti sa zidova kao trofeji nego živjeti svoje živote, mogu uspješno provoditi širenjem eko-turizma, gdje se životinje "love" fotoaparatima, a ne oružjem.

Lov naglašavaju, treba izumrijeti, a lovstvo treba zamijeniti miroljubivom i stvarnom zaštitom životinja i prirode.

Piše: Media Servis
Zadnja izmjena Ponedjeljak, 03 Prosinac 2012 10:40