OBILJEŽEN DAN SV. HUBERTA U LU FAZAN – Tomašica

Napisao  Petak, 09 Studeni 2012 00:48

fazn-tomasicaTOMAŠICA - Kao i svake godine do sada i ove godine se obilježio dan zaštitinika lovaca Sv. Huberta u lovačkoj udruzi „Fazan“ Tomašica. Dana 04.11.2012. održan je lov na crnu divljač u jednom pogonu nakon čega su se članovi udruge okupili u lovačkom domu za ručkom uz pokoju čašu vina i uvijek prisutne razgovore na temu lova...


Kao i svake godine do sada i ove godine se obilježio dan zaštitinika lovaca Sv. Huberta u lovačkoj udruzi „Fazan“ Tomašica.

Dana 04.11.2012. održan je lov na crnu divljač u jednom pogonu nakon čega su se članovi udruge okupili u lovačkom domu za ručkom uz pokoju čašu vina i uvijek prisutne razgovore na temu lova.

fazn-tomasica


Nakon ručka, održano je tradicionalno „krštenje mladih lovaca“ koji su se za sve svoje optužbe od strane suda (stariji kolege lovci) morali braniti kako su znali no ipak su za svoje prve odstrele morali pretrpjeti pokoji udarac ljeskovim štapom.

Valja napomenuti da su na „optuženički stolac“ sjeli i poneki stariji i iskusniji lovci koji su bili prozvani zbog odstrela krupnije i plemenite divljači – jelena, vepra …

Nakon ceremonije krštenja, kolege lovci zadržali su se u prostorijama lovačkog doma do kasnih poslijepodnevnim sati uz pokoju čašicu i nove planove lovačkih aktivnosti. 

Autor: Dalibor Dmejhal/pre>	  
Zadnja izmjena Petak, 09 Studeni 2012 00:58