Medvjed u Vitunju kod Ogulina napao stado

Napisao  Četvrtak, 25 Listopad 2012 11:30

MedvjedUVitnjunuJedna mrtva ovca rezime je novog napada medvjeda koji se dogodio u ponedjeljak predvečer u mjestu Vitunj na pašnjaku Jage Vujnović. Kako saznajemo, medvjed je došao iz šume kraj rijeke Vitunjčice te napao stado...

MedvjedUVitnjunuJedna mrtva ovca rezime je novog napada medvjeda koji se dogodio u ponedjeljak predvečer u mjestu Vitunj na pašnjaku Jage Vujnović. Kako saznajemo, medvjed je došao iz šume kraj rijeke Vitunjčice te napao stado kojeg je u tom trenutku čuvao Jagin sin Ratko.

Jedna se ovca, ispričao nam je veterinarski inspektor Željko Matijašić, izdvojila iz stada dok su druge pobjegle. Po riječima pastira medvjed je ovcu usmrtio jednim udarcem no nije nastavio svoj krvavi pohod jer ga je pastir sa psom ipak uspio otjerati u šumu.

Napadi medvjeda nisu toliko česti a ovo je drugi slučaj ove godine, rekao nam je Matijašić dodavši kako bi se to moglo povezati s pripremom ovih životinja za zimski san. Poznat je slučaj iz svibnja u Jasenku kad je medvjed napravio pravi pokolj i ubio 70-ak ovaca, dok je još 40 moralo biti uspavano zbog teških ozljeda.

Izvor: KAportal.hr
Zadnja izmjena Četvrtak, 25 Listopad 2012 23:45