Otkriven podmetač bombe u Počitelju

Napisao  Petak, 31 Kolovoz 2012 23:40

POLICIJA OTKRILA UBOJICU

foto-ocevid-podmetnuta-mina-lovcuGospić-Policijska uprava ličko-senjska otkrila je počinitelja koji je prije mjesec dana podmetnuo eksplozivnu napravu na lovačku čeku u mjestu Počitelj nedaleko od Gospića od koje je smrtno stradao 52-godišnji lovac Milan Matić iz Ličkoga Ribnika. Osumnjičen je Milan Uzelac iz mjesta Njegovani nedaleko od Medka. U sklopu kriminalističkog istraživanja izvršena je pretraga njegove kuće u kojoj je pronađen pištolj i 331 komad raznog streljiva, koje je on neovlašteno posjedovao.  

POLICIJA OTKRILA UBOJICU

Gospić-Policijska uprava ličko-senjska otkrila je počinitelja koji je prije mjesec dana podmetnuo eksplozivnu napravu na lovačku čeku u mjestu Počitelj nedaleko od Gospića od koje je smrtno stradao 52-godišnji lovac Milan Matić iz Ličkoga Ribnika. Osumnjičen je Milan Uzelac iz mjesta Njegovani nedaleko od Medka. U sklopu kriminalističkog istraživanja izvršena je pretraga njegove kuće u kojoj je pronađen pištolj i 331 komad raznog streljiva, koje je on neovlašteno posjedovao.  

foto-ocevid-podmetnuta-mina-lovcuPokojni Milan Matić bio je dugogodišnji član lokalnog lovačkog društva i svoj odlazak na čeku koju je sam napravio je prijavio lovačkoj udruzi. Nesretni je lovac stradao od podmetnute eksplozine naprave iste večeri kad je krenuo u lov, a njegovo tijelo je pronađeno sutradan kad je policiji prijavljen njegov nestanak. Budući se radilo o minski sumnjivom području naprije su na mjesto zločina izašli djelatnici protueksplozijske zaštite Policijske uprave ličko-senjske u suradnji s pirotehničarima Hrvatskog centra za razminiranje, koji su detaljno pregledali teren od mina. Očevid nisu radili samo lički kriminalisti već su za pomoć zatražili vještake Centra za forenzična ispitivanja istraživanja i vještačenja.

Vezani članak: LIČKI LOVAC STRADAO OD MINE

Priopćenje ŽDO-Karlovac:

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu ispitalo je hrvatskog državljanina (1966.) zbog osnova sumnje na počinjenje teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti iz članka 271. stavak 2. u svezi članka 263. stavak 1. Kaznenog zakona. (30.08.2012.). Postoji osnova sumnje da je osumnjičenik točno neutvrđenog dana u srpnju 2012. u mjestu Počitelj kod improvizirane čeke postavljene u krošnju drveta postavio ručnu bombu iz koje je djelomično izvukao osigurač i alku osigurača učvrstio za granu, a nakon čega je 18. srpnja 2012. lovac M.M. aktivirao bombu uslijed čega je smrtno stradao na mjestu događaja. Predloženo je da se protiv osumnjičenika odredi istražni zatvor temeljem članka 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku

 

Izvor: Likaplus.hr  Foto: Očevid u Počitelju(Foto: Robert Fajt/Cropix)

Zadnja izmjena Petak, 31 Kolovoz 2012 23:49