U Zelendvoru održan susret novinara na temu LOVSTVO I MEDIJI

Napisao  Utorak, 16 Lipanj 2009 15:57

ZELENDVOR - PETRIJANEC  - VARAŽDIN - U utorak, 16. lipnja 2009. godine, u prekrasnom ambijentu restorana Zelendvor okupili su se novinari više domaćih redakcija iz različitih tipova medija kako bi zajednički raspravljali o uvijek aktualnoj temi: "LOVSTVO I MEDIJI". 

ZELENDVOR - PETRIJANEC  - VARAŽDIN - U utorak, 16. lipnja 2009. godine, u prekrasnom ambijentu restorana Zelendvor okupili su se novinari više domaćih redakcija iz različitih tipova medija kako bi zajednički raspravljali o uvijek aktualnoj temi: "LOVSTVO I MEDIJI". 

 

Susretu su naravno bili prisutni urednici svih specijaliziranih lovačkih tiskanih i elektroničkih medija. Susret su vodila gospoda Petar Silić kao domaćin  susreta i predsjednik povjerenstva za lovni turizam HLS-a  i  gospodin Branko Ostrički ispred lovaca - novinara.

 

Na susretnu nazočnim novinarima i članovima Hrvatskog lovačkog saveza obratio se u više navrata i predsjednik HLS-a Đuro Dečak.

zelendvor-novinari-1-540.jpg
Tajnik HLS-a Ivica, Budor, direktor Zelendvora Petar Silić, predsjednik HLS-a Đuro Dečak, gospodin Branko Ostrički i Glavni urednik Dobre kobi Davor Martić

Cilj susreta je bila procjena dosadašnje razine komunikacije lovnih subjekata i medija, kako bi se zajednički pridonijelo profesionalizmu u izvješćivanju i tematskoj obradi informacija o događajima u lovstvu kao gospodarskoj grani.

Predsjednik HLS-a Dečak govorio je općenito o naporima u promociji lovstva i istaknuto postignuti sporazum sa Hrvatskom turističkom zajednicom za zajedničke aktivnosti u promociji lovstva na stranim sajmovima, te namjeri HLS-a za oglašavanjem u stranim, specijaliziranim, lovačkim tiskovinama. Pobrajajući specijalizirane sajmove lova na kojima je nastupio i na kojima planira nastupiti HLS- predsjednik Dečak istaknuo je da je iduće godine HLS i Hrvatska zemlja partner na najvećem Europskom sajmu lova u  Dortmundu.

Glavni urednik "Dobre kobi" gospodin Davor Martić održao je zanimljivu prezentaciju pregleda specijaliziranih lovačkih tiskovina na području hrvatske od 1892. godine do danas.

U raspravi je istaknuto da lovce najviše smeta senzacionalističko, tendenciozno, često i nestručno izvještavanje medija o događanjima u lovstvu.

Gospodin Martić osvrnuo se kasnije i na Sekciju novinara - lovaca (osnovanu u okviru HND -a 2003.) koja nažalost nije ispunila očekivanja, te predložio osnivanje lovačke udruge novinara sa sjedištem u Zelendvoru nezavisno od Hrvatskog novinarskog društva, a koja bi bila inicijator intenzivnijeg druženja kako novinara lovaca tako i novinara koji prate i pišu ili izvještavanju o lovstvu.

Susret novinara-lovaca i izvjestitelja poslužio je nakon formalnog dijela za međusobno upoznavanje i druženje, kako uz lovački parkur tako i uz izvrsni roštilj, predsjednik Dečak pokazao se ovom prigodom kao ponajbolji strijelac, a Zelendvor kao izvrstan domaćin ovog nadasve korisnog novinarskog druženja. Vjerujemo da će ovo druženje postati tradicionalno i da će ubrzo zaživjeti nova lovačka udruga.

zelendvor-novinari-2-540.jpg
Druženje novinara i lovaca uz Lovački parkur
Zadnja izmjena Nedjelja, 20 Rujan 2015 17:06