Taj mali veprić mi je trenirao živce tjedan dana...

Napisao/la  Četvrtak, 23 Listopad 2014 02:00

Taj mali veprić mi je trenirao živce tjedan dana. Pratio sam ga kamerom i na hranilicu je dolazio redovito između 21:00 i 22:00. Tako sam odlučio, ako ne bude sreće sa srnjakom, ostati malo duže i pričekati frajera. Umirio sam se na čeki i osluškujem.

Taj mali veprić mi je trenirao živce tjedan dana. Pratio sam ga kamerom i na hranilicu je dolazio redovito između 21:00 i 22:00. Tako sam odlučio, ako ne bude sreće sa srnjakom, ostati malo duže i pričekati frajera. Umirio sam se na čeki i osluškujem.

Prošlo je 20 sati kad čujem srnjak na nekih 400 metara od čeke počne lajati. Za nekih 10-15 minuta još bliže čeki. Pa za nekoliko minuta kasnije u šumi nasuprot čeke počnu šojke kreštati ko navijene. Znao sa da se nešto sprema!

Još za dana, malo prije 21 sat, vidim „mog“ frajera na livadi kako kroz poveću travu šeta. Kao da je na špici! Mislio je da će ga trava sakriti. Djelomično je bio i u pravu - trava je sakrila njegov spol pa time i produžila malo njegov život, ali nije uspjela sakriti njegovu prisutnost.

Šetao je on tako nekih 15 minuta na livadi na cca 80 metara od čeke, kad odluči on posjetiti hranilište. Žurnim korakom ode do ruba šume, vrati se na stazu koja vodi u šumu i nestane. Za kojih 15-20 sekundica čujem (imam električne antifone) kako nešto žvače. Pogledam dvogledom prema hranilici, kad imam što vidjeti! Frajer stoji točno ispod hranilice i časti se kukuruzom. Nekoliko minuta ga promatram i tražim dokaze da je upravo to onaj koji već dva tjedna redovito dolazi. Nisam htio riskirati - morao sam se uvjeriti da nije krmača.

Kad sam se uvjerio, uzimam moju "mezimicu" (ČZ 550 Lux .30-06 s LEUPOL VX II 3-9x50 i nahranjenu sa HORNADY Superformance 10.7grama) u rame i čekam dok se frajer ne odmakne malo od hranilišta i dok mi se ne postavi u pravilnu pozu. Prošlo je nekih 4-5 minuta dok se nije odlučio maknuti. 

Postavim končanicu iza uha i u 21:15 mezimica progovara, a "frajer" odlazi u vječna lovišta. Gdje je posljednji put stao tu je i ostao. Težina "žive vage" cca 70-75 kg, kljovice 8,8cm svaki.

Meni prvi veprić i kao da je zlatni!

forum.lovac.info
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023