BRANKO SE DOŠETAO PO VUKA U LIVNO

Napisao  Petak, 08 Ožujak 2013 15:50

thumb image002Lovačka Udruga „Cincar“ Livno, Potočani - Počela je sezona komercijalnog lova na vuka u lovačkoj udruzi Cincar u Livnu te su zabilježeni prvi rezultati. Početkom siječnja dolazili su gosti iz Varaždina koji su vuka lovili sa triju čeka u lovačkoj udruzi. Iako nije bio odstrijeljen ni jedan vuk, gosti su bili zadovoljni jer su na svim čekama ili vidjeli ili bar čuli vukove...

Lovačka Udruga „Cincar“ Livno, Potočani - Počela je sezona komercijalnog lova na vuka u lovačkoj udruzi Cincar u Livnu te su zabilježeni prvi rezultati. Početkom siječnja dolazili su gosti iz Varaždina koji su vuka lovili sa triju čeka u lovačkoj udruzi. Iako nije bio odstrijeljen ni jedan vuk, gosti su bili zadovoljni jer su na svim čekama ili vidjeli ili bar čuli vukove. Krajem siječnja dolazi nam gost Branko Filipeti iz Makarske koji je trebao biti 3 dana na nekoj od čeka te po mogućnosti odstrijeliti kapitalnog vuka.

cincar-livno

Već prvi dan na čeku smo došli oko 17 sati kako ne bi ostavili nikakve tragove za vukove koje smo noćnim kamerama utvrdili da nikako ne dolaze prije sitnih noćnih sati. Budući da je čeka zatvorena unutra smo jeli i pili te pomalo pogled bacali na mrcinište na koje vukovi dolaze. Već u osam i trideset oprezno prilaze vučica i vuk koji je bio izrazito velik. Branko se brzo pripremio i bio je spreman na pucanje te nakon nekoliko sekundi prvim hicem pogađa vuka koji velikom brzinom bježi u grmlje koje se nalazilo nedaleko od čeke. Poslije nekoliko minuta čekanja izišli smo iz čeke da provjerimo dali je vuk pogođen. Na snijegu smo vidjeli da je vuk dobio prostrelnu ranu i da baca krv na obje strane. Da bi lakše pronašli vuka pozvali smo još nekoliko lovaca a među njima i  Četku, čovjeka koji se najviše brinuo oko čeke, te smo na temelju  krvavog traga pronašli vuka već nakon 150 metara. Mi smo bili zadovoljni jer je ostrijeljen prvi vuk sa novoizgrađeni čeka za komercijalni lov a Branko je bio zadovoljan jer je on imao tu sreću.

cincar-livno

Nakon guljenja vuka izmjerili smo kožu i vidjeli da je  dužine  153 cm i širine 74 cm, a točno ocjenjivanje trofeja komisija će ustanoviti nakon obrade kože i lobanje. 

Autor: Davor Barać
Zadnja izmjena Petak, 08 Ožujak 2013 16:09
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023