Ispiši ovu stranicu

5. damski lov LU Dama dama održan ove godine u Jelas Đolu

Četvrtak, 09 Prosinac 2010 17:28
Ocijeni
(0 glasova)

Prvi vikend u prosincu LU Dama Dama organizirala je 5. po redu međunarodni lov žena. Lovu su uz hrvatske lovkinje prisustvovale i lovkinje iz Slovenije, Njemačke, Češke, Italije.

 

Prvi dan lova, koji seodržao u lovištu Jelas Đol, kojim gospodari LU Veteran. U dva prigona se loviladivlja svinja/vepar, a lovkinje su pokazale svoju spretnost te je napravljenodstrel 3 komada crne divljači.

Slijedeći dan se održaolov na fazana u organizaciji  LUSokol  - Gradina, gdjepredsjedava gospodin Predrag Šuvak, a cjelokupno druženje je prošlo podpokroviteljstvom Hrvatskog lovačkog saveza pod budnim okom njegovogpredsjednika, gospodina Đure Dečaka.

Tokom dva dana lovalovkinje su lovile u izuzetno teškim uvjetima. Priroda se pobrinula da namoteža lov, tako da je uz niske temperature i uz naplavljena područja lov  bio izazov i nesvakidašnje iskustvo.Područja na kojima se nalaze lovišta poplavljena su, te je prilikom pogonskoglova I pogoničima I divljači bilo otežano kretanje. No, bez obzira na vremenskeuvjete, lov je održan u maniri poštivanja prirode, divljači I čovjeka, te je uzpuno napora i angažmana domaćina odrađen veliki posao.
 
Ovakva međunarodna druženja lovkinja održavaju se zbog poboljšanja odnosa među lovkinjama na međunarodnoj razini, te radi razmjene lovačkih iskustava i promocije hrvatskog lovstva u regiji. Damski lov, koji se  održava jednom godišnje i uvijek je međunarodnog karaktera, više je od samog lova. Lovkinje nakon tri dana odlaze pune dojmova i prekrasnih iskustava oduševljene netaknutom prirodom. I vračaju se ponovo.

Anita Bračun

Predsjednica LU Dama Dama

Pročitano 7013 puta Zadnja izmjena Četvrtak, 17 Rujan 2015 00:37

Srodni sadržaj (po oznakama)