GORIČKI LOVCI I HUMANITARCI NAKON POTRESA

Napisao/la  Ponedjeljak, 01 Ožujak 2021 11:42

Odmah nakon potresa na Banovini lovci LD „Srna“ Velika Gorica odlučili su i ubrzo sakupili određena novčana sredstva za pomoć najugoroženijima.

Marko ostao bez kuće, dobio lovce prijatelje

Odmah nakon potresa na Banovini lovci LD „Srna“ Velika Gorica odlučili su i ubrzo sakupili određena novčana sredstva za pomoć najugoroženijima. Dogovoreno je kako novac treba izravno odnijeti onima kojima je napotrebnije. Čuli su kako je jedan mladi lovac iz Kravarskog, općina Pokupsko, nakon potresa ostao bez kuće. Kuća je toliko oštećena da je za rušenje.

Marko Jelekovac, mladi član LD „Vepar „ Kravarsko“ živio je s roditeljima u obiteljskoj kući, ali prje potresa. Nakon potresa, pomogli su dobri ljudi iz okolice. No, došla je i skupina lovaca iz goričke „Srne“, predvodio ih je Josip Jančić Babriga. Iznenadjenom Marku uručili su znatna novčana sredstva, koja su prikupili lovci iz Velike Gorice. Marko je aktivni lovac u Kravarskom, ali sada je mu važnija obnova kuće. Uz prijatelje, kao ove iz Velike Gorice, bude lakše prebroditi teškoće. Za zajednički lov bude vremena sljedeće zime.

B. Ćavar