SSangYong - Actyon Sports

Nedjelja, 02 Prosinac 2007 14:20

action_sports_140 Najnoviji model korejskog specijalista za terenska vozila, udružuje aktivnost i mladost, kojima pokazuje svu svoju vitalnost i avanturizam.

Actyon odskače avangardnim oblikom, koji donosi ono najbolje iz svijeta sportskih kupea i manjih terenaca za slobodno vrijeme.  Actyon oduševljava izvrsnom udobnošću.

Actyon je opremljen 2,0-litrenim dizelskim motorom XDi200 XVT, koji spada među najjače i najčišće u svojoj klasi...

Najnoviji model korejskog specijalista za terenska vozila, udružuje aktivnost i mladost, kojima pokazuje svu svoju vitalnost i avanturizam.

 

 

Vanjski izgled - dinamično i stilski

 

Actyon odskače avangardnim oblikom, koji donosi ono najbolje iz svijeta sportskih kupea i manjih terenaca za slobodno vrijeme. Prednji dio vozila karakteriziraju prednja svjetla s glatkim staklom i orlovskom siluetom, te tradicionalna maska motora s tri vodoravne rešetke. Agresivno-sportski izgled nastavlja se čvrstim i odlučnim crtama i profinjenim bokom. Jedinstven te vrlo emocionalan i elegantan je stražnji dio. Na njemu su najdominantnija svjetla, a gumb za otvaranje prtljažnih vrata je u obliku amblema. Sve to nadograđuju kompaktne dimenzije. Actyon u dužinu mjeri 4.450 milimetara, u širinu 1.880 milimetara i u visinu 1.740 milimetara, uz neobično dug međuosovinski razmak 2.740 milimetara. Sportski izgled upotpunjavaju 16 i 18-colni alu naplatci s 255 milimetara širokim pneumaticima.

 

2006051211583243113

 

Unutrašnjost - u znamenju udobnosti

 

Armaturna ploča s tamnim tonovima i dekoracijom od poliranog kroma stvara ambijent sportskih kupea. Mjerači su vrlo pregledni. Njihov grafički izgled savršeno dolazi do izražaja na tamnoj podlozi. Krom na rubovima ventilacijskih otvora «oživljava» unutrašnjost i povećava dinamiku putničke kabine. Središnja konzola okrenuta je prema vozaču i omogućuje jednostavnije upravljanje prekidačima, koji su logično raspoređeni u funkcionalnim kružnicama. Da ništa nije prepušteno slučaju dokazuju držači za osvježavajuća pića na središnjoj konzoli, koji su jednostavno dostupni kako vozaču tako i suvozaču. Pod udobnim naslonom za ruke između prednjih sjedala nalazi se pretinac za manje predmete.

 

1394_4

 

Actyon oduševljava izvrsnom udobnošću. Prednja sjedala sa serijski podesivim naslonima za glavu mogu biti električno grijana i električno pomicana u čak osam smjerova. Vrlo udobna je i stražnja klupa sa složivim središnjim naslonom za ruke i mogućnošću preklapanja u omjeru 60/40. U prtljažniku s praktičnim pokrovom prtljažnog prostora nalaze se manji pretinci za pohranjivanje različitih predmeta.

 

Srce - dizelski XDi200

 

Actyon je opremljen 2,0-litrenim dizelskim motorom XDi200 XVT, koji spada među najjače i najčišće u svojoj klasi. S velikom zalihom okretnog momenta po čitavom radnom području (310 Nm između 1.800 i 2.750 okr./min.) i najvećom snagom 104 kW (141 KS) pri 4.000 okr./min. omogućuje energično ubrzavanje i odlučno pretjecanje. Među najveće adute dizelskog četverocilindraša spadaju i varijabilni turbopunjač s ubrizgavanjem goriva preko common raila 3. generacije s multipoint ubrizgavanjem goriva za tiše i mirnije djelovanje. Za tiho djelovanje zadužena je i odlična zvučna izolacija u predjelu između motora i putničkog prostora, a za mirnije djelovanje motora brine zamašnjak s dvostrukom masom.

Motor, koji spada među uvjerljivije u svojoj klasi, opremljen je i dodatnim grijačem za brže zagrijavanje putničkog prostora u hladnim zimskim jutrima.

2006051211584443125

 

Za prijenos snage na stražnje kotače odn. na sva četiri kotača brine ručni 5-stupanjski mjenjač s kratkim i preciznim pokretima ili automatski 4-stupanjski mjenjač. «Automatik» je opremljen dodatnim programom za sportsko i brže odazivanje pogonskog sklopa i programom za zimski način prijenosa za stabilnije i suvereno polaženje na zaleđenim i skliskim površinama. S ručnim mjenjačem Actyon postiže maksimalnu brzinu od 166 km/h, a s automatikom od 160 km/h. Prosječna potrošnja goriva u prvom slučaju je 7,8 litara, a u drugom slučaju 8,3 litra na sto kilometara.

 

Pogon - nezaustavljivi avanturist

 

Actyon može biti opremljen stražnjim pogonom ili uključivim pogonom na sva četiri kotača. U tom slučaju za promjenu pogona sa stražnjeg na sva četiri dovoljan je okret prekidača. Sve ostalo automatski će obaviti elektronika. Isto vrijedi i kod spuštanja po strmim padinama. Sustav za kontrolirano spuštanje vozila s automatskim kočenjem i održavanjem male brzine obavlja sav posao, vozač treba samo okretati upravljački obruč i usmjeravati vozilo u željenom pravcu. Sve ostalo obavit će sustav HDC.

1394_9

 

Terenske mogućnosti novog SsangYonga dokazuju i prilazni kut od 26,2 stupnja, odlazni kut od 30,0 stupnjeva i minimalna udaljenost vozila od poda 219 milimetara iznad prednjeg para kotača i 197 milimetara iznad stražnjeg para kotača. Težim izazovima Actyon uzvraća reduktorom. Beskompromisnu narav Actyona nadograđuju vučne sposobnosti. Actyon može vući prikolicu mase do 2.100 kilograma, odn. pri izvedbi s automatskim mjenjačem do 2.300 kilograma.

 

Podvozje - terenska limuzina

 

Podvozje sa dvostrukim ramenima i stražnjim multilink ovjesom omogućava vrlo udobnu vožnju. Vožnja po asfaltnim površinama udobnija je nego kod mnogih konkurenata zahvaljujući spiralnim oprugama i plinskim amortizerima dok dugi hod amortizera odlično ublažava udarce prouzrokovane terenskom vožnjom.

action_sp

 

Sigurnost - bez kompromisa

 

Actyon može biti opremljen brojnim dodacima za sigurnije ponašanje vozila u najtežim uvjetima vožnje. Različite sigurnosni sustavi, na čelu sa ESP sustavom u najbogatije opremljenoj izvedbi, kontroliraju ponašanje vozila i usklađuju smjer vožnje s položajem prednjih kotača. U slučaju predupravljanja ili podupravljanja vozila, odn. proklizavanja pojedinih kotača, sustav automatski smanjuje snagu motora i koči pojedini kotač ili više njih, što doprinosi ponovnom postizanju stabilnosti. Sustav ESP združuje sljedeće sustave: kočioni dodatak ABS, sustav protiv prevrtanja vozila ARP, sustav protiv proklizavanja pogonskih kotača ASR i sustav za automatsko smanjenje kočione sile u kritičnim trenutcima HBA.

1394_1

 

Actyon je opremljen i prednjim sigurnosnim zračnim jastucima, a kod bogatije opremljenih izvedbi i bočnim sigurnosnim zračnim zavjesama. Actyon oduševljava čeličnom konstrukcijom, koja je ojačana višeslojnim čeličnim profilima, koji umanjuju i preusmjeravaju neželjene sile udara. Zbog toga su tijekom vožnje smanjene vibracije, a povećana sigurnost vozila.

 

Oprema - bogatstvo izbora

 

Actyon dolazi u Hrvatsku u pet izvedbi. Osnovna je opremljena pogonom na stražnji par kotača i uz promotivni popust od 25.000 kuna potrebno je izdvojiti 174.900 kuna. Takav Actyon opremljen je prednjim sigurnosnim zračnim jastucima, klima uređajem, 16-colnim naplatcima i pneumaticima dimenzija 225/75 R16, kočionim dodatkom ABS s elektronskom raspodjelom kočione sile EBD, elektronskom blokadom motora, pokrovom prtljažnog prostora, podesivim prednjim naslonima za glavu i zatamnjenim stražnjim staklima.

Sljedeći nivo opreme predstavlja Actyon Cool za 193.900 kuna. Opremljen je pogonom na sva četiri kotača, automatskim klima uređajem, audio uređajem sa šest zvučnika, komandama na upravljačkom obruču i kožom presvučenim upravljačem i ručicom mjenjača. Actyon Comfort za dodatnih 6.000 kuna gore navedeno nadograđuje bočnim sigurnosnim zračnim zavjesama.

actyonsports-3

 

Slijede najbogatiji paketi opreme Prestige i Limited. Za najbogatiji paket opreme potrebno je  izdvojiti 221.900 kuna. U serijsku opremu takvog vozila spadaju grijana i kožom presvučena sjedala i obloge vrata, sustav za dinamično podešavanje vozne stabilnosti ESP, sustav za kontrolirano spuštanje vozila nizbrdo HDC, sustav protiv prevrtanja vozila ARP, električni pomični krovni prozor, 18-colni naplatci dimenzija 255/60 R18. Ljubiteljima ležernije vožnje namijenjen je automatski mjenjač s tempomatom uz nadoplatu od 15.000 kuna.

Zadnja izmjena Srijeda, 22 Veljača 2012 13:58
K2 Items