Nova MAZDA BT-50

Srijeda, 06 Lipanj 2007 03:11

Lansiranjem novog pick-upa Mazda predstavlja nove zoom-zoom atribute u dugoj i uspješnoj povijesti B-serije koja je u Europi do sada prodana u više od 110.000 komada te više od 3.000.000 vozila u cijelom svijetu. Novi pick-up zadržao je praktičnost i izdržljivost svojeg prethodnika, ali zato sada ima još više snage, nižu potrošnju goriva te udobniju i kvalitetnije izvedenu unutrašnjost po uzoru na Mazdine putničke automobile.

NASLJEDNIK USPJEŠNOG B2500

mazda-bt-50


Najnovija generacija pick-upa narasla je u svim smjerovima, izvana djeluje moćno i suvereno, a u unutrašnjosti pruža ugođaj na razini i s brojnim detaljima Mazde3. Dostupna je u tri karoserijske izvedbe: Regular Cab (dva sjedala, dugi teretni prostor), Freestyle Cab (četiri sjedala, vrata za pristup stražnjim sjedalima) i Double Cab (pet sjedala). Elegantan novi izgled Mazdu BT-50 razlikuje od tipičnih gospodarskih vozila. Prednji dio izrađen je iz jednog komada s kromiranom maskom hladnjaka i branikom. Nova prednja svjetla od bistrog stakla, kao i prednja svjetla za maglu, ističu ekskluzivnost novog pick-upa. Bočne stranice karoserije su, u usporedbi s prethodnim modelom, povišene. Na taj način bočni profil dobiva istovremeno robustan i moderan izgled.

mazda_bt_50_lovac4


Unutrašnjost Mazde BT-50 prezentira se na potpuno nov način. Srebrni umeci skrbe se za dašak luksuza. Visokovrijedni materijali korišteni za izvedbu nove instrumentne ploče i središnje konzole pružaju osjećaj vožnje poput onoga u uobičajenom osobnom vozilu. Sjedala nove Mazde BT-50 nude veću udobnost sjedenja te bolje bočno držanje. Sva se sjedala mogu namjestiti po dužini, a nasloni za leđa i stup upravljača (kod Rap caba i Double Cabin) mogu se namjestiti i po nagibu. BT-50 u cjelokupnoj unutrašnjosti vozila ima veliki broj mogućnosti za odlaganje stvari. Tako se iznad pretinca za rukavice nalazi stolić na izvlačenje koji je dovoljno čvrst da se na njega mogu staviti predmeti mase do deset kilograma.

common-rail_mazda

Mazdu BT-50 pokreće 2,5-litreni common-rail turbodizelski motor koji, za razliku od svog prethodnika, uz jednaku zapremninu raspolaže sa dodatnih 34 KS. Kod novog motora razina buke snižena je za cca 1,5 dB, to jest za cijelih 17% u usporedbi s B-serijom. Svi modeli opremljeni su 5-stupanjskim ručnim mjenjačem. Sustav RFW (Remote Freewheel System) omogućuje da se u svako doba bez proklizavanja – i tijekom vožnje – prebaci između pogona na dva i četiri kotača.

mazda_bt_50_lovac2Zadnje tri godine, 2003., 2004. i 2005., Mazda je s B2500 bila prva u segmentu. U tom razdoblju prodano je ukupno 468 vozila. Najprodavanija izvedba bila je Mazda B2500 TD/DC/4x4/TE koja sa 181 prodanim vozilom čini 39% prodaje te Mazda B2500 TD/DC/4x4/klima koja sa 155 prodanih vozila čini 33% ukupne prodaje.

mazda_bt_50_lovac3Prodaja Mazde BT-50 počinje već početkom prosinca. Plan Mazde Hrvatska za 2007. godinu je 185 vozila. Očekujemo da ćemo paketima opreme TE i GT, više nego do sada, privući kupce koji traže lifestyle vozilo, a ne radni stroj te da će ovi paketi činiti više od 50% prodaje, dok će u flotnoj prodaji i dalje najtraženiji model biti DC/ 4x4/CE.

mazda_bt_50_lovac5U okviru promocije novog modela, Mazda Hrvatska svim kupcima BT-50 s paketima opreme TE i GT do kraja veljače nudi bonus u besplantoj nabavci dodatne opreme u vrijednosti od 7.400 kuna.

 

Mazda 

 

Zadnja izmjena Nedjelja, 08 Veljača 2015 16:53
K2 Items