SIGURAN LOV U ORGANIZACIJI LS KARLOVAČKE ŽUPANIJE I POLICIJSKE UPRAVE KARLOVAČKE

Napisao  Subota, 07 Lipanj 2014 10:22
gđa. Andrea Lenard gđa. Andrea Lenard

Pred 60-ak zainteresiranih lovozakupnika i lovaca u prostorijama PU Karlovačke, u organizaciji LS KARLOVAČKE ŽUPANIJE I PU KARLOVAČKE, u trajanju od 2 sata održano je preventivno predavanje o sigurnosti u lovu.
Radionicu je otvorila glasnogovornica PU Karlovačke, gđa. Andrea Lenard, koja je osim pozdrava gostiju u kratko objasnila smisao današnjeg druženja te je predstavila izlagače današnjeg skupa...

Predavanje su tematski, svatko o svojem području, redom održali;

  • Mario Sunarić – policijski službenik za prevenciju Ureda načelnika, koji održao predavanje oko kaznene i prekršajne odgovornosti te je dao određene savjete vezane uz siguran lov.

  • Jure Pavlinić – voditelj Službe policije, koji je izložio analizu naleta vozila na divljač na području Policijske uprave karlovačke za 2013. godinu, te je dao niz primjera i savjeta što i kako se postaviti u slučajevima eventualne nesreće (nalet automobilom na divljač) na prometnicama.

  • Vinko Pavlić – predsjednik Lovačkog saveza karlovačke županije i dopredsjednik Hrvatskog lovačkog saveza – dao je informacije o nekim sudskim sporovima u slučajevima naleta vozila na divljač.

  • Ivica Budor – tajnik HLS-a, osim pohvala na račun LS KŽ te PU Karlovačke što su organizirali ovaj skup, osvrnuo se na aktualnu temu te iznio niz primjera i savjeta iz prakse.

  • Mato Kvaternik – voditelj Odjela za graničnu kontrolu i zaštitu državne granice, osvrnuo se na lovce strane državljane na njihova prava i obveze.

  • Jasmina Toljan – voditeljica Službe upravnih i inspekcijskih poslova, iznijela je bitne odrednice Zakona o oružju.

Nakon opsežnih izlaganja svih izlagača, Voditelj Službe policije Jure Pavlinić pozdravio je sve nazočne i zahvalio se čelnicima LS Karlovačke županije na inicijativi da se održi skup na ovu temu, suradnji te financiranju letka „SIGURAN LOV“.

Predsjednik LS KŽ gosp. Vinko Pavlić zahvalio se na suradnji PU Karlovačkoj te se zahvalio na gostovanju tajniku HLS-a gosp. Ivici Budoru, tajniku LS grada Zagreba gosp. Ivanu Krupecu, prof. dr. Marijanu Grubešiću sa Zavoda za lovstvo i zaštitu šuma na Šumarskom fakultetu u Zagrebu, te svima nazočnima.

Na niz postavljenih pitanja gostiju, odgovore je dao gosp. Jure Pavlinić.

predavanje-siguran-lov-karlovac-mato-sunaric-800g. Mato Sunarić

predavanje-siguran-lov-karlovac-Jure-Pavlinic-800g. Jure Pavlinić

predavanje-siguran-lov-karlovac-pavlic-vinko-800g. Vinko Pavlić

predavanje-siguran-lov-karlovac-ivica-budor-800g. Ivica Budor

predavanje-siguran-lov-karlovac-mato-kvaternik-800g. Mato Kvaternik

predavanje-siguran-lov-karlovac-jasmina-toljan-800gđa. Jasmina Toljan

Za LOVAC.info 
Ivica Vukelja, prof.
Zadnja izmjena Srijeda, 11 Ožujak 2015 19:51
K2 Items