Damski lov za pamćenje

Nedjelja, 30 Studeni 2008 01:51
Ocijeni
(0 glasova)

KUTJEVO - Uz čašu božanske kutjevačke kapljice, lovačke čizme i neizostavnu pušku, dvadesetak se dama u jučerašnje maglovito jutro uputilo na lovište Krndija. Članice su to udruge Dama-dama, a u Kutjevo ih je pozvao Enver Moralić, vlasnik Kutjeva d.d. koji je i sam strastveni lovac.

Rog je zasvirao, a dame “zaplesale” sa svojim “dugim cijevima” i ustrijelile dva vepra i dvije krmače.
- Odstrijelila sam vepra s pedesetak metara razdaljine, u koloni se “vukao” s krmačom i dvoje nazimadi - kaže nasmijana Splićanka Katja Beara koja ne propušta nijedan damski lov. Njena kolegice Irena Jelić iz Zagreba ulovila je čak dvije krmače...

KUTJEVO -  Uz čašu božanske kutjevačke kapljice, lovačke čizme i neizostavnu pušku, dvadesetak se dama u jučerašnje maglovito jutro uputilo na lovište Krndija. Članice su to udruge Dama-dama, a u Kutjevo ih je pozvao Enver Moralić, vlasnik Kutjeva d.d. koji je i sam strastveni lovac.

Rog je zasvirao, a dame “zaplesale” sa svojim “dugim cijevima” i ustrijelile dva vepra i dvije krmače.

gal-lov4
Postrojene lovkinje prije početka lova
- Odstrijelila sam vepra s pedesetak metara razdaljine, u koloni se “vukao” s krmačom i dvoje nazimadi - kaže nasmijana Splićanka Katja Beara koja ne propušta nijedan damski lov. Njena kolegice Irena Jelić iz Zagreba ulovila je čak dvije krmače, a kako su joj to prve divlje svinje, prošla je lovačko krštenje i dobila je  šibom po guzi, a KUM pri ceremoniji krštenja bio je glavom i bradom Enver Moralić. Ali, spretna je Irena to dobro podnijela i okrijepila se do vrha punim lovačkim rogom najnovijeg kutjevačkog ženskog vina Čin čin koje katkad može poslužiti i kao afrodizijak.
lov07
Irena Jelić i Enver Moralić - lovačko krštenje  

- Do sada smo lovile na Zrinskoj gori, a danas su nam i gošće kolegice iz Mađarske i Vojvodine. Damski se lov održava jednom godišnje - kaže Anita Bračun, predsjednica Udruge Dama-dama naglasivši da dame ne da vole vino, već ga obožavaju. S time su se složile i Mađarice Olga Botane i Bernadet Koncz iz Pečuha koje su kušale ovogodišnju mladu graševinu. I sve su imale sreće jer ih je dobro čuvala božica Dijana i Sveti Hubert. Čin čin!

 

lov09
Počast divljač nakon uspješnog lova
gal-lov3
Irena Jelić

 
Pročitano 4987 puta Zadnja izmjena Ponedjeljak, 12 Listopad 2015 11:16
K2 Items

Untitled
kettner Cover HK web kettner Cover Trachten web  kettner Cover Elch web