Srnjak iz Banata - Svjetski rekorder

Nedjelja, 26 Srpanj 2009 07:05

trofej_srnjak_premil_lovac_banat_240.jpg Prenosimo tekst o još nezvaničnom Svjetskom rekorderu trofeja srnjaka što ga je stekao lovac  Premil Popović u lovištu svog lovačkog društva, lovačko društva „ZEC“ iz Srpskog Krstura uz stručnu pratnju lovnika Cvejanov Radenka-Beke.

Lovcima LD „ZEC“ iz Srpskog Krstura posebno je drago, što je odstrel izvršio njihov član i veliki zaljubljenik u lov i što će pravo malo bogatstvo ostati u Srbiji i biti ponos njihovim lovcima.

Prenosimo orginalni tekst...

 

GALERIJA FOTOGRAFIJA

Prenosimo tekst o još nezvaničnom Svjetskom rekorderu trofeja srnjaka što ga je stekao lovac  Premil Popović u lovištu svog lovačkog društva, lovačko društva „ZEC“ iz Srpskog Krstura uz stručnu pratnju lovnika Cvejanov Radenka-Beke. Lovcima LD „ZEC“ iz Srpskog Krstura posebno je drago, što je odstrel izvršio njihov član i veliki zaljubljenik u lov i što će pravo malo bogatstvo ostati u Srbiji i biti ponos njihovim lovcima. Prenosimo orginalni tekst...

 

SRNDAĆ - SVETSKI REKORD   GALERIJA FOTOGRAFIJA

 

 

premil089.jpg

 


Dokazalo se po ko zna koji put, da se samo pravim i domaćinskim odnosom prema divljači i lovištu mogu postići vanserijski rezultati.

Najbolji dokaz za to je odstrel srndaća nezvaničnog prvaka sveta, u lovištu lovačkog društva „ZEC“ iz Srpskog Krstura i našeg člana Premila Popovića, uz stručnu pratnju lovnika Cvejanov Radenka-Beke. Posebno nam je drago, što je odstrel izvršio naš član i veliki zaljubljenik u lov i što će pravo malo bogatstvo ostati u Srbiji i biti ponos svima.

Prema rezultatima merenja srndaća odstreljenog 14.7.2009 godine u lovištu Lovačkog društva ZEC u Srpskom Krsturu, svet je dobio novog prvaka u kategoriji trofeja srnjaka. Dosadašnji prvak sveta, švedski srnjak, odstreljen je i ocenjen na svetskoj izložbi lovačkih trofeja još davne 1983 godine i ima 246,90 poena.

SRNDAĆ PREMA DANAŠNJIM REZULTATIMA (17.7.09.) OCENJEN JE SA 277,16 CIC POENA. Trofej je ocenila komisija u sastavu Prof. Dr Miloš Beuković, Dipl.Ing Milenko Zeremski i Dr vet.med Milan Novkov. Zvaničnu potvrdu vrednosti ovog trofeja treba da izda komisija za lovačke izložbe i trofeje CIC-a, Svetske lovačke organizacije i tek tada će imati i zvaničnu potvrdu da je Svet dobio novog šampiona. Ova potvrda mogla bi se dogoditi na ovogodišnjoj izložbi lovačkih trofeja na Sajmu lova, ribolova, sporta i turizma u Novom Sadu.

Lovci iz Srpskog Krstura još uvek ne mogu da veruju da ih je u godini jubileja (proslavljamo 85.godina od postojanja) poklopio ovakav splet srećnih okolnosti.

 

premil086.jpg

 

U godini jubileja uspeli smo, da završimo prostorije za obradu mesa i trofeja od divljači, usklađen sa evropskim standardima. Preostaje samo da se izvrši kontrola od nadležnih državnih institucija i da taj objekat dobije dozvolu da bude pušten u promet. Predsednik LD“ZEC“Srpski Krstur, Mirkov Vitomir uz veliku podršku svih članova Upravnog odbora, nastoji da se do svečane skupštine postavi grejanje u prostorijama i sali lovačkog doma. Do svečane skupštine, planirane za jesen, izaći će iz štampe Monografija lovstva u Srpskom Krsturu, koju je napisao dugogodišnji član i počasni predsednik Dragoslav Mirić. Od 01.avgusta se otvara letnja lovna sezona na prepelice, divlje patke i grlice, tako da će lovci iz Srpskog Krstura moći sebi na reci Tisi i kanalima da priušte pravo zadovoljstvo i uživaju u lovu i prirodi. Ovako bi u najkraćim crtama, izgledao raport iz Srpskog Krstura u ovim vrelim julskim danima kada živa u termometru dostiže 40-ti podeok na Celzijusovoj skali.

Izvor: Krstur.com | Dušan P. Ilkić - Švaba | 24.07.2009

Zadnja izmjena Srijeda, 22 Veljača 2012 13:58