Fotografija: Lovac u Sjevernoj Karolini odstrijelio rijetkog bijelog purana

Napisao/la  Ponedjeljak, 25 Travanj 2016 16:52

Nedavno se pojavila ovog predivnog bijelog pirana na Facebooku, koji je navodno odstrijeljen prvo jutro na otvorenju sezone lova

Sretan lovac je rekao: "Vidjeli smo ovu pticu nekoliko puta proteklih mjeseci. Obično se držao u manjoj grupi purana, ali je bio jedini bijeli. Svaki puta smo gledali pticu na skoro 2 kilometra on naše zemlje, pa nisam ni sanjao kako ću imati priliku odstrijeliti ju."

Lovac je potvrdio kako se ne radi o albino puranu, pošto su mu oči i brada bili srni, ali nije mogao objasniti ovakve jedinstvene boje ptice. Albinizam i leucizam je kod divljih purana, kao i kod ostalih divljih životinja, vrlo rijedak te velika većina takvih životinja ne doživi odraslu dob. Prema nekim podacima, samo jedna od sto tisuća životinja će prikazati takvu bijelu boju. Što se tiče ovakvog obojenja, a ne albinizma, nije poznat podatak koliko je često.

Nekada se zna dogoditi da udomaćeni puran pobjegne te da ga se zamjeni za albino primjerak. Pogotovo na veće udaljenosti, to je vrlo teško razlikovati. U ovome slučaju se ne radi ni o domaćem ni o albino puranu, već o purtanu bijele boje.

Zadnja izmjena Utorak, 26 Travanj 2016 21:37
K2 Items