Kapitalni ulovi u lovištu „DOBRA“ - MIMA lovstvo

Napisao/la  Četvrtak, 13 Studeni 2014 20:10

Dva izuzetno rijetka i vrijedna ulova dogodila su se u državnom otvorenom lovištu broj  VIII/28 – „DOBRA“ - MIMA lovstvo.

Lovište je brdskog tipa a nalazi se na krajnjem jugoistočnom  dijelu područja županije Primorsko - goranske. Smješteno je na desnoj obali rijeke Dobre, šest kilometara cestom Vrbovsko - Ogulin  od cestovnog čvora  Vrbovsko na auto cesti Rijeka - Zagreb. Najveće mjesto unutar lovišta je Gomirje u kojem postoji sva potrebna komunalna i turistička infrastruktura (mogućnosti smještaja u apartmanima seoskog turizma). Ukupna površina lovišta je 1837 hektara.

Prvi primjerak bio je jelen kapitalac (neslužbeno preko dvjesto točaka) koji je ustrijeljen  u vrijeme rike i rijedak je primjerak za brdska lovišta a odstrijelio ga je lovac Ilija Krstanović iz Zagreba.

Drugi primjerak, bio je medvjed kapitalac koji je, također neslužbeno, ocijenjen sa 492 točke, što je 192 točke više od zlata. Lubanja je 63,30 točaka. Vrlo je malo takvih medvjeda u našim lovištima, a starost mu se procjenjuje na dvadesetak godina. Medvjeda je odstrijelio lovac Matija Albert iz Sesveta.

Lovovi su se održali proteklih dana i u oba lova lovnik, ujedno i lovočuvar, bio je  Vinko Dujmić.

Za lovac.info: Ivica Vukelja, prof.
Zadnja izmjena Nedjelja, 16 Studeni 2014 13:27
K2 Items