Nezvanično, trofej Srnjaka novi prvak Svijeta

Petak, 17 Srpanj 2009 14:41
Lovac Premil Popović sa svojim blagom Lovac Premil Popović sa svojim blagom

SRBIJA- Prema rezultatima mjerenja srnjaka odstreljenog 14.7.2009 godine u lovištu LD"ZEC" (lovačko udruženje SRNDAĆ iz Novog Kneževca) iz Srpskog Krstura na severu Banata nedaleko od mađarske granice.

Svijet je dobio novog prvaka u kategoriji trofeja srnjaka. Dosadašnji prvak Svijeta , švedski srnjak, odstreljen je i ocijenjen na svetskoj izložbi lovačkih trofeja još davne 1983 godine i ima 246,90 poena.

SRPSKI SRNJAK PREMA DANAŠNJIM REZULTATIMA (17.7.09.) OCJENJEN JE SA 277,16 CIC TOČAKA.
Trofej je ocijenila komisija u sastavu Prof.Dr Miloš Beuković, Dipl.Ing Milenko Zeremski i Dr vet.med Milan Novkov. Zvaničnu potvrdu vrijednosti ovog trofeja treba da izda komisija za lovačke izložbe i trofeje CIC-a, Svjetske lovačke organizacije i tek tada će imati i zvaničnu potvrdu da je Svijet dobio novog šampiona.

Ova potvrda mogla bi se dogoditi na ovogodišnjoj izložbi lovačkih trofeja na Sajmu lova, ribolova, sporta i turizma u Novom Sadu.

Ovaj neprocinjovo vrijedan trofej odstrijelio je lovac i Krčedina Premil Popović koji inače do sada ima 500 odstreljenih srnjaka. Pucao je sa 300Win Blaser.

 

Jeremija Trifunović, Lorist

 

Zadnja izmjena Utorak, 20 Listopad 2015 23:07
K2 Items