U Zagrebu ocjenjen novi nacionalni prvak - trofej lubanje medvjeda

Utorak, 23 Prosinac 2008 05:41
U Zagrebu ocjenjen novi nacionalni prvak U Zagrebu ocjenjen novi nacionalni prvak

ZAGREB - U ponedjeljak, 22. 12. 2008. u prostorijama HLS-a sastala se CIC-ova Ad hock komisija da se ocjene tri trofeja Medvjeda smeđeg (Ursus arctos L.).

 

Radilo se o jednom medvjedu kojeg je odstrijelio talijanski gost, lovac 8.11. 2008. u lovištu Hrvatskih šuma - VIII/21 - Smrekova Draga i kod njega se trebala ocjenjivati lubanja i krzno, te o drugom trofeju medvjeda kojem se ocjenjivala samo lubanja, a odstrijelio ga je 14. 10. 2008. lovac Ivica Vugrinec u lovištu VIII/13 Višnjevica lovozakupnika lovačke udruge "Jelen" Skrad - Ravna Gora.

ocjenjivanje_trofeja_hls_3 ocjenjivanje_trofeja_hls_4
Pregled krzna i odustajanje od vrednovanja (g. Malnar "diže ruke" i ocjenjivanje se odgađa...) Ocjenjivanje lubanje medvjeda smeđeg - novog nacionalnog prvaka. (Mladen Milašinović, Vladimir Cvetko, Josip Malnar, Boris Šabić)

 

Krzno medvjeda se zbog nedovoljne pripremljenosti nije se moglo ocjenjivati (bilo je smežurano i kruto) te će se ono naknadno ocijeniti nakon konačne obrade preparata kod preparatora. Komisija je ustvrdila da će se ocjenjivanje izvršiti kod preparatora u tročlanom sastavu uz nazočnost predstavnika Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva i Hrvatskih šuma.

ocjenjivanje_trofeja_hls_2

Na fotografiji ocjenjivanje lubanje medvjeda smeđeg - novog nacionalnog prvaka. (Željko Marman, Antun Alegro,  Mladen Milašinović, Damir Ugarković,  Josip Malnar,  Vladimir Cvetko,, Boris Šabić, Krešimir Krapinec) 

 

Lubanja tog istog medvjeda kojeg je odstrijelio talijanski gost lovac, koji kako smo saznali želi u Italiji  načiniti dermopreparat medvjeda u cijeloj veličini, prema ocjenama komisije lubanja je dobila 61,5 CIC točaka.

 

Lubanja medvjeda kojeg je odstrijelio lovac g. Ivica Vugrinec nakon ocjenjivanja sa 62,8 CIC točaka postala je novi nacionalni prvak Hrvatske (dosadašnji rekorder je bila lubanja sa 62,20 CIC točaka). 

Podsjetimo na sastav CIC-ovog nacipnalnog povjerenstva za vrednovanje trofeja divljači i izložbe:

CIC NACIONALNO POVJERENSTVO ZA VREDNOVANJE TROFEJA DIVLJAČI  I IZLOŽBE 

   1. JOSIP MALNAR – predsjednik
   2. ANTUN ALEGRO
   3. ĐURO NIKOLANDIĆ
   4. KREŠO KRAPINEC
   5. DAMIR UGARKOVIĆ
   6. BORIS ŠABIĆ
   7. ŽELJKO MARMAN
   8. MLADEN MILAŠINOVIĆ

Ocjenjivanju od članova povjerenstava nije bio nazočan g. Đuro Nikolandić, a iz Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva bili su nazočni gospoda Domagoj Križaj, viši lovni inspektor i Marko Tomljanović. Iz Hrvatskih šuma ocjenjivaju je nazočio g. Marin Tomaić. 

Zadnja izmjena Subota, 30 Travanj 2016 16:56
K2 Items

Untitled
kettner Cover HK web kettner Cover Trachten web  kettner Cover Elch web