Životinje & priroda (107)

Southern pudu (POO'-doo), (Južni pudus) jelen, svijetski je najmanja vrsta jelena
Srne se kote u kasno proljeće od svibnja do lipnja. Srne na svijet donose jedno lane, ali je dosta česta i pojava bližnjenja (dvojčeki).
Krpelji  nose virus smrtonosniji nego lajamska bolest. Potencijalno smrtonosan virus brzo se širi  te je pronađen u SAD-u na sjeveroistočnom području Great Lakes (Velikog jezera).
Sajga antilope (lat.Saiga tatarica) žive u stepama srednje Azije u ravnicama pokrivenim visokom travom. Poznata po ekstremno neobičnoj, prevelikoj i fleksibilnoj strukturi njuške. Tempom kojim sada umiru Sajga antilope bi u divljini mogle izumrijeti u svega nekoliko tjedana.
Naoružani rendžeri 24/7 čuvaju mužjaka poslijednjeg sjevernog bijelog nosoroga na Zemlji

Priča o tri označena vuka

Ponedjeljak, 26 Siječanj 2015 11:40
Većina vukova u Hrvatskoj ne uspije ostvariti svoj smisao da odrastu, osnuju svoj čopor i odnjeguju mlade vučiće, nedvojbeno je ali i neveselo iskustvo dugogodišnjeg istraživača Josipa Kusaka s Veterinarskog fakulteta u Zagrebu. Unatoč činjenici da je vuk kao zaštićena…
Nikad u prominskom kraju nije bilo više vukova nego što ih je sada. I ne samo prominskom. Nema sela u zaleđu Šibensko-kninske županije u kojem vuk zadnjih godina nije upao u tor, poklao ovce, napao kozu, kravu ili psa čuvara…

Jazavčarka protiv medvjeda

Srijeda, 31 Prosinac 2014 01:46
"Paprenosti" jazavčara ide u prilog i slijedeća priča: žena i sin s Floride (SAD) imaju zahvaliti svojoj maloj jazavčarki Daisy koja ih je spasila od napada američkog crnog medvjeda.
Proizvođači kamuflažne i signalizirajuće odjeće mnogo ulažu kako bi istaknuli boju i uzorke svojih kamuflaža. Kamuflaže same po sebi nisu uopće loše ali njihova efikasnost ne leži u raznim tipovima uzoraka koji se "moraju" slagati s okolišem.
Smeđi medvjed, euroazijski ris, sivi vuk i žderonje blizu su vrhunca svoje brojnosti u Europi, navodi se prema istraživanju „Recovery of large carnivores in Europe’s modern human-dominated landscapes“ objavljenom u znanstvenom časopisu Science u prosincu 2014. godine.
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023