Novosti (2037)

ZABILJEŽENO U LD "SRNJAK" BRATINA

Srijeda, 21 Prosinac 2022 09:46
Lovačko društvo "Srnjak" Bratina staro je društvo u općini Pisarovina. Ima četrdeset i sedam članova i lovište I/124 na 2600 ha. 
Lovačko društvo "Srna" Velika Gorica tradicionalno, vikend uoči Božića organizira Božićno okupljanje lovaca sa svojim boljim polovicama. //
Uz proljepšane redove, karlovački lovci uveli i online ispite, a od nove godine i novi zakoni i cijene Karlovački lovci u zadnje vrijeme pomladili su, ali i proljepšali svoje redove. Trenutno je u županiji 50-ak lovkinja, a prema zadnjim podatcima,…
U Velikoj Gorici u naselju Okuje održana je zanimljiva promocije knjige o lovu i lovcima. "Srebrni vepar-dogodovštine iz lova" napisao je Goran Medanović velikogorički glazbenik i lovac.
Lovci LU „Šljuka" Jamnička Velika obično u studenom pozivaju u goste svoje prijatelje iz drugih društava. Tradicionalno je to okupljanje lovaca iz okolice Pisarovine, ali i dalje.

ZABILJEŽENO U LU "VEPAR" DUŽICE

Četvrtak, 17 Studeni 2022 09:18
Uputiti se u Palanjek Pokupski ne može svatko. Ako niste jedini stanovnik ovog pokupskog mjesta, onda morate imati pozivnicu od LU "Vepar" Dužice.
Lovci LD "Srna" Velika Gorica su tradicionalni Turopoljci koji su uveli neke novine u obilježavanju Svetog Huberta, zaštitnika lovaca.
U subotu 29. listopada, u lovištu I / 115 „ Bukovica“,kojim gospodari LU„Fazan“ Krašić, održana je završna lovno – kinološka manifestacija LS Zagrebačke županije pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije.
Osvanula je zanimljiva knjižica Gorana Medanovića iz Velike Gorice, Okuja "Srebreni vepar- dogodovštine iz lova". U vlastitoj nakladi, lovac i glazbenik usudio se zapisati svoje i tuđe lovačke dogodovštine u zadnja četiri desetljeća koliko je lovac.