Top 8 najpoželjnijih pušaka po izboru američkih lovaca

Napisala  Subota, 07 Studeni 2015 12:12

U ranijem članku sastavili smo listu " najbolje puške za lov jelena" danas top puške za sve tipove lova, nebitno radi li se o lovu u močvarnom gustišu ili na otvorenim prostorima.

Naravno da će klasična puška kalibra 30-06 poslužiti večini vrsta lova na jelene, ali uvjek je lakše obaviti posao sa pravim alatom. To nekada znači imati extra preciznu pušku za daleke hitce, a nekada imati izrazito laganu za uspone na planine. Bez obzira o kakvome se lovu radilo, u ovoj listi će te naći perfektnu opciju!

1. Remington Sendero SF II

Sateškom i debelom cijevi duljine 66 centimetara, Sendero je napravljena da izvuče maksimum brzine iz kalibara za precizne hitce na velikim udaljenostima. Puška je teška, sa optičkim ciljnikom do 5 kilograma, ali ako do vaše čeke nema previše hodanja ili vam ne smeta nositi toliko, Sendero je idealan. Otporan HS Precision kundak pomaže preciznosti. Remingtog Sendero SF II je trenutačno dostupan u 7mm Rem. Mag., .300 Win. Mag., i.300 Rem. Ultramag. Ako potražite na rabljenom tržištu mogli bi pronaći ovu pušku i u kalibru 264 Win. (1465$ - www.remington.com)

2. Marlin 336C

Ove puške su opstale zbog svestranosti i ravnoteže između prenosivosti, balansa, lakoće rukovanja, i vatrene moći kao ni jedna druga puška, a ne zbog nostalgije. Kalibar 30-30 Winchesterje oduvjek bio odličan za lov jelenske divljači, iako mi više preferiramo 35Rem koji nosi malo više snage. U svakome slučaju nečete pogriješiti. Kombiniran sa optikom manjeg povečanja, Marlin je idealan za lov u gustim šumama i guštarama. Malog trzaja i velikog spremnika o kojemu risanice mogu samo sanjati, ova puška je vrlo potentna! (610$ www.marlinfirearms.com)

3. Sako Finnlight

Sako Finnlight osvojila je nagradu Outdoor Lifea zbog svoje odlične preciznosti i pouzdanosti, što nije čest slučaj sa puškama tako tanke cijevi i male težine. Niska težina puške često škodi preciznosti, ali to nije slučaj sa ovom 2,7 kilograma risanicom. Puškom se može pucati do beskonačnosti, a preciznost će ostati na razini! Finnlight je dostupna u raznim kalibrima: 260 Rem., .270 WSM, 6.5x55 SE, 7mm Rem. Mag... Nabrojali smo samo nekoliko ali mislimo da je teško nadmašiti 308Winchester sa njegovom zaustavnom moći, laganim trzajem i veliikom dostupnošću! (1699$ www.sako.fi)

4. Weatherby Vanguard Series 2

Kada se radi o najboljoj svestranoj risanici, Weatherby Vanguard serije 2 je na samome vrhu. One su nepobjedive gledajući na cijenu, preciznost, rukovanje i kvalitetu izrade. Promjene koje je Weatherby uveo u seriji 2 Vanguard pušaka su: bolji okidač, kundak te kočnica sa 3 pozicije. Pušku koja je bila dobra sada je postala odlična. Vanguard risanica dolazi u različitim konfiguracijama i kalibrima, ali ako tražite jednostavnu radnu pušku, pogledajte Stainless Synthetic. Oduprijeti će se teškim uvjetima, a sa Weatherbyievom garancijom preciznosti, možete računati da će puška obaviti svoj dio posla. (799$ www.weatherby.com)

5. Ruger American

Za cijenu od 500 Ruger je izradio risanicu sa kvalitetnom cijevi, i modernim "beddingom." Puška dolazi sa štelajućim okidačem te zavratač zaključava sa 3 bravice. Puška također dolazi sa Weaver bazama za montažu, čineći ju još isplativijom. Po nama jedini prigovor je na estetskom izgledu. Izgleda malo jeftino sa obzirom što sve može. Kundak daje čudan osječaj u rukama te puška nije ono što bi lovac objesio ispod trofeje svog najačeg jelena. Ali to je možda i dobro, jer da je Ruger izradio ljepoticu za 500 dolara ostali proizvođači pušaka bi bili vrlo frustrirani. "499$ www.ruger.com)



6. H&R Handi Rifle 

Ove puške su bazične koliko mogu biti. U ovome slučaju izvrsna stvar za mladoga lovca i njegovo prvo lovačko iskustvo. Način na koji Handi puška funkcionira nemože biti jednostavniji.Zatvaračem se otvara puška, i kada je lovac spreman za lov stavlja se metak u ležište i to je to. Prije hitca treba napeti kokot. Taj kokot lako pokazuje da li je puška puna i napeta. Handi puške inaju dobar okidač te su vrlo precizne. Jednocjevne risanice su posebne po tome što jedan metak osigurava veći trud prilikom ciljanja, nema popravka! Ova platforma je dostupna u mnogo kalibara poput: 44 Magnum,223 Remingron te 243 Winchester. To su sve sposobni kalibri maloga trzaja koji če mladim lovcima olakšati lovačke početke.(322$ www.hr1871.com)

7.Savage M220 Stainless Camo

Užljebljene cijevi kod sačmarica pružaju veliku preciznost, pa tako u Americi postoji veliki broj lovaca koji jednostavno vole takav lov. Sve što Savage izrađuje je precizno, te kao i u slučaju M220, opremljeno njihovim AccuTrigger okidačem. Savage M220 je u kalibru 20. Njegova prednost je puno manji trzaj od kalibra 12, a niti jedan jelen neće vidjeti razliku. Puška ima skidajući spremnik sa 2 metka, te jednim u cijevi. Ima više varijanti ove puške, pa tako imamo verziju sa crnim sintetičkim i kamuflažnim kundakom, te brunirana ili stainless završna obrada metalnih dijelova.(582$ www.savagearms.com)



8. Nosler M48 Patriot

Novi kalibar 26 Nosler je za lovce koji love divljač srednje veličine u otvorenim područijima njegovim zavidnim balističkim mogučnostima. Noslerovo streljivo sa 9,1 grama teškom kuglom pruža brzinu od 1000 metara u sekundi, a sa 8,4 grama čak 1040 metara u sekundi. Za veliki prijenos energije na velikim udaljenostima teško je tražiti nešto bolje.
Risanica M48 Patriot, koju Nosler izrađuje u ovome kalibru; je izvanredna rusanica. Svaka komponenta je najviše kvalitete te se na njoj vidi da je izrađena od strane lovaca. Okidači su vrlo dobri, cijevi precizne, a kundaci kvalitetni i čvrsti.Ova puška je,bez previše iznenađenja, dobila Outdoor Life nagradu kao najbolja puška 2014 godine. (1695$ www.nosler.com)

 

Zadnja izmjena Ponedjeljak, 09 Studeni 2015 02:14
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023