3. međunarodna konferencija dama lovkinja, klubova članica CIC-a

Četvrtak, 27 Kolovoz 2015 23:06
Ocijeni
(0 glasova)

U organizaciji Damskog lovačkog kluba, u Bečeju prošlog je vikenda bila je organizirana dvodnevna 3. po redu Međunarodna konferencija damskih lovačkih klubova iz više zemalja Evrope, koje su članice damskog ogranka CIC-a, međunarodne organizacije za lovstvo.

Damski lovački klub iz Bečeja odmah nakon svog osnutka primljen je u članstvo domaćih lovačkih saveza (LSS i LSV) kao pridružen član, a da je potom primljen i u CIC, u njegov ogranak 'Artemis Club", na čelu sa predsjednicom dr Soňa Chovanová Supeková koji je posvećen damama lovkinjama i damskom lovu.
Domačin konferencije, Damski lovački klub iz Bečeja i predsjednica kluba Sanja Momčilović-Bognič, su se potrudili da na jednom mjestu okupe što više predstavnica ljepšeg spola-lovkinja iz više država, kao i eminentnih domaćih i stranih lovnih stručnjaka i ljudi koji donose važne odluke u lovstvu općenito, a koji su prisutni u svojstvu gostiju konferencije. . Sastav učesnika i gostiju dovoljno govori o značaju ove konferencije.
U toku trajanja konferencije, damama učesnicama ove manifestacije bio je organiziran lov na sitnu divljač (prepelice i grlice), što će im je omogućeno od strane LU Bečej i njegovog predsjednika Tamaš Lastovič.

3. Međunarodni damski lov u Bečeju, tradicionalno je započeo lovom u 5 sati ujuto na prepelicu bez obzira na obilnu kišu koja je padala cijelu noć a tako je pratila i lovkinje sve do kasnih jutarnjih sati…
Zemlje sudionice, Mađarska, Srbija, Bugarska, Hrvatska, Slovačka, Njemačka, Slovenija, sa lovkinjama koje su bile u pratnji svojih boljih polovica; lov je završen u popodnevnim satima a organizator je priopremio iznenađenje ne samo ručkom već i natjecateljskim dijelom pucanja u jaja, (pucanje u jaje koje se njiše na žici) tzv, “ŠICARA”, prvo se puca na 15 metara, zatim na 30 metara, . Iznenađenju nije bilo kraja, jer neke lovkinje su se prvi puta susrele tom vrstom natjecanja….Sudjelovale su sve dame, i na iznenađenje svih, i 88 godišnja kolegica Joci također se je priključila pucanju. Nakon proglašenja pobjednika, uživalo se odličnom ručku i predobroj domaćoj gibanici….….Nakon odmora, nastavilo se je loviti golubove, i sam lov je bio uspješan…Lovačkim krštenjem, fotografiranjem, vratili smo se svi u hotel i dobro odmorili jer nas je čekala gala večera u raskošnom restoranu LAGROS, sa odličnom glazbom, preuzimanjem trofeja vuka, bogatom tombolom gdje je mnogo darova podijeljeno….Sa domačinima smo se oprostili u nedjelju i obećali da ćemo se vidjeti dogodine…2016.

Autorica: Maja Vlak
Pročitano 2800 puta Zadnja izmjena Srijeda, 16 Rujan 2015 21:39
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023