Borba za život- Nilski konj i Krokodil u borbi za Gnu-a

Napisao  Subota, 23 Svibanj 2015 21:15

Neil Goodes (60) iz Australije, na safariju u Londolozi parku u Južnoafričkoj republici bio je svjedok nevjerojatne borbe dok je fotografirao početkom ovog mjeseca.

Prema pričanju Neila, fotografirao je neke Rode kada je rendžer Richard zajedno s vodičem Luckyem Londolozi parka začuo mukanje Gnua u "nevolji" samo 500 metara od njih.  Neil je tako postao promatračem nesvakidašnje borbu Nilskog konja, Krokodila i Gnua. Krokodil je u jednom momentu zgrabio Gnua, ali nije očekivao da će iz rijeke izaći i Nilski konj i probati da mu ukrade večeru. 

- Nadao sam se da će Gnu uspjeti da pobjegne, bilo je vrlo uznemirujuće promatrati ovu scenu gotovo sat vremena. Ipak, iako biste pomislili da su životinje ispuštale neke krike, oni su bili jako tihe i čulo se samo pljuskanje vode i valovi koje su pravili dok su se borili...

Nekada, dok ste na safariju, sa sigurne udaljenosti u džipu promatrate ovakve borbe i tada shvatite koliko je život zapravo nepredvidiv i koliko je tanka granica između života i smrti. Neil se na kraju borbe osječao iscrpljeno što zbog brzine fotografiranja s dva fotoaprata ali i zbog samog prizora borbe na život i smrt.

Neil je koristo: Nikon 200-400mm f/4 na D800 i Nikon 70-200mm f/2.8 na D300
Tekst i foto: Neil Goodes

 

Jess Boon - Londolozi Trainee Ranger Nick Kleer
Zadnja izmjena Subota, 23 Svibanj 2015 22:22
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023