DIY medicinska pomagala za hitnoće

Napisao/la  Ponedjeljak, 31 Ožujak 2014 00:00

Pretpostavimo da ste na terenu i imate hitan slučaj ali ste bez prave medicinske opreme. Što sada? Na sreću, ima dosta DIY medicinskih pomagala koje možete napraviti od uobičajenih materijala a mogu vam pomoći u hitnoći. Za dezinficiranje rana mogu vam pomoći hidrogen peroksid, dezificijens za ruke ili alkohol. Ljepljivu traku možete koristiti za spajanje razderotina. Ako ju odrežete u oblik leptira (simetrično) može držati posjekotinu zatvorenu a da ne dodiruje ranu.

Dezinficijens: za dezinficiranje rana mogu vam pomoći hidrogen peroksid, dezificijens za ruke ili alkohol. Peći će, ali i dezinficirati ranu – manje su šanse da ćete kasnije s njom imati problema

Zavoji: ukoliko iz nekog razloga nemate pri ruci prave zavoje mogu vam pomoći ženski higijenski ulošci i tamponi koje pričvrstite ljepljivom trakom ili trakama od materijala. Nije najsretnije ni najmuževnije rješenje ali je bolje od pritiskanja papirnatih maramica na otvorenu ranu budući da se one raspadaju i lijepe na ranu.

Ljepljiva traka: možese se koristiti za spajanje razderotina. Ako ju odrežete u oblik leptira (simetrično) može držati posjekotinu zatvorenu a da ne dodiruje ranu.

Problemi sa zubom: ako stavite mokru vrećicu čaja na mjesto bola, tanična kiselina pomoći će umriti upalu.

Olakšanje nakon uboda: u slučaju uboda pčele, škorpiona ili ugriza mrava, može pomoći soda bikarbona. Pomiješajte ju s malo vode i stavite na ranu. Bolje riješenje bio bi omekšivač mesa ali to je dosta rijetko pri ruci u Hrvatskoj.

Lovac.info
Zadnja izmjena Nedjelja, 07 Prosinac 2014 13:12
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023